E timpul pentru o vacanță!

Cu trei săptămâni în urmă…

Freamătul valurilor înspumate ale oceanului îmi gâdilă plăcut urechile. Nisipul fin îmi intră-n sandale, iar la atingerea lui degetul mic al piciorului tresare. Inspir adânc, iar aer rece cu aromă de sare și scoici îmi inundă plămânii. Un fior îmi trece pe șira spinării și fluturi de emoție îmi zburdă prin stomac. Doamne, câtă bucurie simt și cât de frumos e!!

Scot telefonul din buzunarul gecii de blugi și privesc ecranul: 3:55 . Încă un sfert de oră și primele raze ale soarelui se vor ridica deasupra apei. Mă așez ușor pe lemnul rece al șezlongului și-mi verific încă o dată obiectivul camerei foto. Trag câteva cadre în zare, apoi alte câteva scoicilor aduse de apă. Scot la repezeală și trepiedul din husă, iar zece secunde mai târziu îl așez lângă mine, pe nisipul ud. Încă puțin și magia răsăritului va începe! Strâng camera în mână și-mi pregătesc poziția, ca un vânător ce are în vizorul puștii prada mult visată. Închid ochii și înnumăr în gând : 5, 4, 3, 2 …

Sursa: AdobeStock

Sunetul strident al unei uși trântite mă trezește brusc, iar neonul străucitor îmi săgetează ochii și mă dor. Îmi întorc capul și văd cum picătură cu picătură, cocktailul de medicamente o ia la vale prin perfuzorul stâns lipit de pielea mea. Simt cum vena îmi pulsează în brațul amorțit, iar un ușor sentiment de anxietate îmi dă târcoale. Imaginea gresiei ude îmi reapare în minte printr-un flashback de câteva secunde.

Trag aer în piept și clipesc de câteva ori rapid, în speranța că lacrimile nu vor ieși la suprafață. Totul o să fie bine, o să vezi! Calmează-te! Calmează-te! încep să-mi turui în gând, ca o mantră de vindecare. Of, urăsc spitalele și tocmai aici am ajuns!! Acum n-am decât să stau liniștită, că deh, prea n-am stat locului luni de zile! Știu că mi-am făcut-o cu mâna mea și tocmai asta mi-e ciudă! Puteam să-mi mai iau câte o pauză și să-mi ascult corpul, de câte ori amețeam. Dar nuu, am ales să muncesc până efectiv corpul mi-a cedat; dacă nu era mama acasă, poate că și acum zăceam leșinată în baie.

Sursa: AdobeStock

Deodată se aud pași pe hol, iar îngerul meu păzitor intră în cameră. Mama mă privește bând și-mi zice:

-Bonjurică suflețel, ia zi cum te simți?!

-Eh, se putea și mai bine…mă doare puțin capul și mâna …

-Of, hai că nu mai are mult perfuzia asta… te mai simți amețită?!

-Nu prea…doar că-mi vine s-o iau la sănătoasa de aici…

-Păi te faci bine și gata! Și ce-ai zice să planificăm o vacanță, după ce ieși din spital??

-O vacanță?! hmm..nu știu ce să zic…mai am proiecte de finalizat mama..nu cred că am timp de vacanță..

-Dar ai nevoie de odihnă, scumpo! Câteva zile de relaxare ți-ar prinde bine! Uite ce-ai făcut, dacă muncești non-stop…tu chiar vrei să nu te mai pui pe picioare?!

-Ai și tu dreptate…până la urmă cred că mi-ar surâde o săptămână la mare…sau pe-o insulă pustie ..

-Exact! Asta zic și eu! O săptămână de vacanță All Inclusiv la Nisipurile de Aur sună bine ?!

-În Bulgaria ?! Mama, asta ar fi minunat!!!

-Eram sigură că așa vei spune! Uite, nepoata doamnei Ofelia mi-a dat pliantele astea să le studiem…

Din geantă mama scoate două broșuri frumos colorate.

Sursa pozelor și informațiilor : Hotel Palm Beach ; edit : Canva

-Hmm..să vedem.. Hotel Palm Beach are regim All Inclusiv de 4 stele, este la 30 de metri de plajă și ai acces gratuit la spa, piscine, bowling…Poți chiar să-ți iei cu tine și cățelul, dacă ai !?

-Sună beton!! Pare a fi un hotel de familie la Nisipurile de Aur…fix ce ne trebuie!

-Sau ne putem orienta la Hotel Argisht Partez pentru un sejur pe lux și opulență!

Vacanță luxoasă la Nisipurile de Aur?! Asta sună de vis! dar ne permitem ?!

Sursa pozelor și informațiilor: Hotel Argisht Partez ; edit: Canva

-Nu-ți face tu griji…eu și tatăl tău am economisit destul…iar dacă sunăm din timp pentru rezervare, prețurile sunt mult mai mici. Tu numai să te hotărăști unde vrei!! Cât mai repede!

-Pfaa…lasă-mi pliantele să mă orientez ..aaa, uite, au și site! Ce bine, abia pot să vad camerele! Până mâine mă hotărăsc, promit!

-Perfect! Gata și perfuzia, nu vrei să mănânci ceva?!

-Ba da!! Ce mi-ai adus?!

-Orez cu lapte, preferatul tău și pui la grătar cu legume…

-Hmm, yummy, yummy!!!

În prezent…

În sfârșit sunt iar acasă! Ce sentiment de ușurare, să fiu iar în patul meu! Încă o dată m-am convins că spitalele nu sunt de mine. Ce-i drept, cred că am scăpat ieftin doar cu cădere de calciu și o carență severă de vitamine, dar nici că mai vreau să trec prin asta. Încă-mi simt mâna amorțită după toate perfuziile făcute și daa, am un pumn de vitamine de luat zilnic, dar slavă Domnului sunt acasă! Chiar îmi era dor de camera mea!

Plus că trebuie să mă mobilizez! Nu, nu mă întorc la muncă, m-am învățat minte și mi-am luat două luni de concediu. Trebuie să mă odihnesc, să mănânc bine și să stau cât mai mult la soare. Medicul a fost cât se poate de clar: ori am grijă de mine, ori ajung din nou la spital! Ori eu numa legată de pat, în spital nu mai vreau să fiu!! Las-o-n colo, în luna iunie am o vacanță de onorat!!

Până la urmă ne-am hotărât: plecăm la Bulgari!! Am rezervat deja cameră la Palm Beach și m-am asigurat că au tot ce ne trebuie. Regimul All Inclusiv ne oferă mână liberă la orice, dar ce mă bucură cel mai mult este faptul că plaja este foarte aproape de cazare. Când plec în vacanță sunt ca o moluscă; adică super leneșă și mult prea relaxată ca să mai am chef de mers kilometri întregi până la plajă. Vreau ca hotelul să fie în buza mării, cum se zice! Și neapărat să am șezlong!

Sursa pozelor: Hotel Palm Beach ; edit: Canva

Iar dacă stau să mă gândesc, mai sunt și alte facilităță fără de care nu pot trai în vacanță! Aerul condiționat, curățenia în camere, patul confortabil și cada în baie sunt sfinte!! Eh hai, mă descurc și cu dușul, dar tot prefer cada! Plus Wi-Fi, să mai postez și eu o poză în social media!

În rest, când vine vorba de plănuirea unui sejur estival de minim o săptămână, trebuie musai să bifez următoarele:

  1. Asigurarea pisicii – Prin asta mă refer că nu plec niciodată de acasă, fără să-mi las pisicuța pe mâini bune. Fie că o rog pe vecina să aibe câteva zile grijă de ea, sau o las soră-mii pe cap, mă asigur ca Pisi nu duce lipsă de hrană, apă, culcuș etc. Desigur, există și posibilitate să-ți iei animăluțul de companie cu tine; dovadă este chiar Hotelul Palm Beach, ce te primește la pachet cu cățelul, dar ținând cont că pisicile sunt mai pretențioase și nu pot fi ținute-n lesă, prefer să o las acasă liniștită, cu un stăpân de rezervă. 🙂
  2. Itinerariul obiectivelor turistice – Îmi place să mă relaxez la plajă ore în șir, dar și să explorez zone necunoscute. Când știu că ajung pe meleaguri străine, prefer să-mi fac temele dinainte, pentru a știi ce este de vizitat, văzut, pozat. Un muzeu, un castel, un parc de distracții, sau poate un târg de vechituri, toate pot fi locuri super Instagramabile, de care e bine să aflu dinainte!
  3. Lista tavernelor cu gust bun – Pe scurt, îmi fac temele și în ceea ce privește localurile unde se mănâncă bine, mai ales dacă la cazare ne este asigurat doar micul dejun. Desigur, în cazul unui hotel cu servicii all inclusiv, nu prea cred că-și mai are rostul, dar mereu vreau să mă asigur că nu voi duce lipsă de mâncare bună. Până la urmă de aia e vacanță! Ca să mă relaxez și să mă bucur de toate preparatele extra yammy locale, fără grija kilogramelor în plus!
  4. Pregătirea bagajelor – Poate pentru voi e ușor; aruncați două trei haine la întâmplare, plus o pereche de papuci și sunteți gata! Ei bine, pentru mine lucrurile nu stau chiar asa! Pregătirea bagajlor durează cel puțin patru zile! Îmi aranjez ținutele pe zile, îmi calc rufele și mă asigur să nu-mi lipsescă din bagaj crema cu SPF, pălării, sandale, evantaie și alte mărunțișuri. În mod obigatoriu trebuie să am și camera foto cu mine; sigur voi avea multe momente de imortalizat!
Sursa pozelor: AdobeStock ; edit : Canva

Cazarea și transportul sunt prioritatea numărul unu, de ele nu mai discut! Concediul acesta ne sunt deja asigurate, așa că nu mai trebuie să-mi bat capul cu ele. Totuși, dacă n-ar fi venit mama cu ideea de a ne face rezervarea cu pricina, aș fi luat toate site-urile de booking la puricat, pentru a găsi un hotel bun, care să ofere și un loc de parcare. De obicei prefer destinațiile apropiate, unde pot ajunge cu mașina, dar mașina trebuie să aibe locul ei! Parcarea din incinta cazării sau de lângă cazare nu are cum să lipsească!

Și oficial, sunt gata de plecare!! Nisipurile de Aur mă așteaptă, iar vacanța poate să înceapă! Bulgariaaa păzea că venim!!

Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2023.

18 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. O vacanta e binevenita oricand! Mai ales cand găsești locuri faine si cazari accesibile, dar luxoase

    Apreciat de 1 persoană

  2. Simona spune:

    E foarte frumoasa Bulgaria, mi-a placut sa descopar o mica parte din ea. ^_^ Si pare destul de linistita marea acolo…

    Apreciat de 1 persoană

    1. La fel mi se pare și mie . Mult mai frumoas fata de haosul de la noi .

      Apreciază

  3. Interesantă vacanță. E o recomandare nouă pentru mine, dar tentantă. Mulțumim!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Trebuia să ajung anul trecut în Bulgaria, dar din păcate n am mai ajuns. Chiar mi-ar plăcea să am o vacanță cât de curând.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Poate se împlinește vara asta 🙂 sa fie o vacanță pe cinste ! 🤗

      Apreciază

  5. UniquebyMM M spune:

    Am ocolit Bulgaria ca destinație de vacanță din cauza unor opinii greșite, dar anul acesta mi-am propus să ajung la Nisipurile de Aur. Iar Hotelul Palm Bech este o atracție irezistibilă.
    Succes!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Pana nu încerci nu știi cum va fi 🙂 Palm Beach e de vis 👌

      Apreciază

  6. denisasilaghi spune:

    Nu am ajuns inca in Bulgaria dar e pe lista noastra, mai ales ca e aproape de noi. O vacanta e binevenita oricand.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Și eu o am pe lista ca destinație de vacanta 😊🤞

      Apreciază

  7. Noi mai avem nevoie de puțin curaj sa ne pornim cu doi copii pana în Bulgaria, dar peste câțiva cu siguranță vom ajunge și noi la Nisipurile de aur.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Curaj! Hotelul Palm Beach este potrivit și pentru familiile cu copii 🤗

      Apreciază

  8. Anul trecut am fost la nisipuri, după cum povestești cred ca mai mergem și la anu 🤣

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ma bucur ca te-am convins 😄

      Apreciază

  9. Si eu sunt mereu cu gandul la vacanta. Inca nu sunt 100% convinsa ca merg la Bulgari la vara, dar am sa am in vedere si acest hotel pentru ca arata superb

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.