Confort Merino și lâna fermecată, pentru zile și nopți lipsite de alergii

Strănut, prurit ocular, secreție/congestie nazală, conjunctivita, tuse seacă, respirație șuierătoare, iritație sau inflamația pielii și lista poate continua! Acestea sunt doar câteva din simptomele unei alergii, iar dacă ai avut vreodată tangențe cu ele, se poate spune că ești un om hipersensibil. Și să știi că nu ești singurul!

Citisem recent într-un articol de presă cum că, potrivit unui comunicat al Societăţii Române de Alergologie, unul din patru adulţi suferă de rinită alergică, iar unul din cinci copii din România are astm alergic. 25% dintre copiii români au dermatită atopică și multe persoane suferă de alergii alimentare. (procentul fiind de 10% din copii, respectiv 2% din adulți) În plus, peste 1 milion de români au alergie la unul sau mai multe medicamente.

Sursa pozei: AdobeStock

Dar medicamentele sau alimentelele nu sunt singurele cauze ale dezvoltării alergiilor. Printre factori declanșatori ai unei alergii se pot număra plantele (sfânta ambrozie sau multe altele), schimările climatice, animalele ( în special cele cu blană/pene ), praful sau acarienii. Se spune că aproximativ 15-25% din populație manifestă alergie la acarieni de praf și chiar animăluțele de companie precum câinii sau pisicile, pot dezvolta alergii.

Probabil vă întrebați de unde știu toate astea? Ei bine, pentru am citit zeci de studii și articole găsite pe Internet/reviste medicale, asta după ce pe la începutul anului am trecut oficial în barca alergicilor. După un episod sever de tuse seacă și mâncărime la nivelul nasului, ochilor și gâtului m-am prezentat la medic, iar verdictul a fost unul cât se poate de surpinzător: sunt alergică la praf și acarieni, prafumuri/ mirosuri puternice și cel mai probabil păr de pisică! Vestea m-a cam dat peste cap, iar faptul că am devenit alergică la propria-mi pisica, este greu de acceptat!

Nu mai zic de praf și acarieni, ce m-au transformat într-un clean freak, cum ar spune englezii! Faptul că șterg praful zilnic, nu-i o noutate; îl ștergeam și înainte. Doar că acum sunt mult mai atentă la patul în care dorm. Produsele pentru pat din materiale sintetice sunt de fapt, o cauză importantă a declanșării și susținerii alergiei la acarieni/praf. După cum știți, lighioanele astea microscopice, numite și acarieni, au prostul obicei de a se înmulții în locuri întunecate, umede și calde, deci fix în lenjeria de pat, perne, pilotă și saltea. Atunci când materialele din care sunt făcute, nu sunt naturale, povestea se transformă într-un coșmar! De asta am căutat să-mi schimb toate pernele, inclusiv pilota și salteaua patului, iar lenjeriile de pat din materiale sintetice, le-am eliminat cu totul din dulap. Situațiile de criză, cer măsuri drastice, nu?!

Secretele mioriței marca Confort Merino

Acum îmi caut alinarea în lenjerii din bumbac, iar toate celelalte așternuturi vreau să fie din materiale naturale, hipoalergenice/antibacteriene. Și de când am descoperit Confort Merino, numai la plapumele lor mă gândesc! Ce au așa special? LÂNA PURĂ de mioare, ce este un excelent material cu nenumărate beneficii pentru cei hipersensibili, ca mine!

Despre Confort Merino am mai amintit într-un articol și cel mai probabil, majoritatea dintre voi îi știu. Brand autohton, cu fabrică în Piatra Neamț, Confort Merino ne oferă o gamă largă de produse pentru pat, din materiale 100% naturale, totul pentru un culcuș confortabil și un somn odihnitor. Lâna Merinos și Bumbacul Organic sunt principalele materii prime folosite, astfel încât produsele finale să fie unele super calitative și durabile.

Dar de ce este considerată lâna o alegere perfectă pentru plăpumi/pilote, în cazul alergiilor la acarienti și praf? Probabil vă puneți această întrebare! Ei bine, lâna este hipoalergenică în mod natural, fără alte tratamente chimice făcute înainte. Structura fibrelor sale, permite aerului să circule, astfel încât umezeala să nu apară. Și fără un mediu umed, nici acarienii nu se mai pot înmulți! De asemenea, lâna are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și rezistente la mucegai, ceea ce este, din nou, un mare plus! Asta face din lână, umplutura ideală pentru perne, plăpumi sau pilote. Iar plăpumile și pilotele Confort Merino sunt vis paradis, pentru un somn odihnitor!

Sursa informațiilor și a pozei : Confort Merino ; editare Canva

Totuși, sunt persoane care consideră că sunt alergice la lână, deși în realitate asta e o raritate extremă! Majoritatea ce susțin că sunt alergici la lână, au de fapt o alergie de contact, ce este o cu totul altă poveste. Practic, în momentul în care pielea intră în contact cu lâna sau alt material aspru/ țepos, apare reacția specifică. Și ca să nu spuneți că vorbesc prostii, vă las mai jos articolul unui studiu recent al companiei Woolmark, unde se specifică că  ”lâna nu este un alergen, iar dacă o țesătură provoacă senzații de mâncărime și înțepături pe piele, atunci este din cauza diametrului mare al fibrelor și nu din cauza tipului de fibră.”

Gândindu-se și la acest aspect, cei de la Confort Merino au grijă ca toată umplutura de lână din produsele lor să fie perfect încapsulată în țesătura fină de bumbac. Chiar bumbacul este unul organic, așa încât riscul de a dezvolta alergia de contact este nul!

Cu toate aceste specificații, produsele Confort Merino au grijă de sănătatea noastră și ne oferă cel mai dulce somn! Pe mine una, m-au convins să-mi doresc toate produsele lor, motiv pentru care deja am profitat de oferta de Black Friday și mi-am luat, pentru început perna visurilor. În caz că vă interesează nu uitați: până pe 13 noiembrie, au reduceri de 25% la întreaga gamă de produse!!! So hurry up!!

Sursa : Confort Merino

Totodată, dacă sunteți curioși să aflați și mai multe detalii despre noua lor colecția, Confort Lana, puteți accesa link-ul de mai jos:

https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino

Sursa : Confort Merino
Sursa : Confort Merino

Închei aici, cu speranța că ați înțeles cât de important este folosirea unor materiale naturale, mai ales în cazul alergiilor. În mod egal, un stil de viață sănătos și o rutină echilibrată pot face minuni, atunci când alergia îți stă pe cap! Nu vă neglijați și căutați să aveți grijă de sănătatea voastră! Vă asigur că este cea mai scumpă comoară!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Publicitate

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Sperăm că visele sunt mult mai pufoase și mai liniștite acum, cu perna Confort Merino! 🙂
    Mulțumim!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Visele ca visele, dar capul meu parcă plutește pe un norișor, în fiecare seară 😊 foarte confortabilă pernița Confort Merino. Eu vă mulțumesc! 🥰

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.